Ο Μπαρίς Γιουρτσεβέν (Barış Yurtseven), ο πιλότος του αεροσκάφους που το βράδυ του πραξικοπήματος μετέφερε τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από το Νταλαμάν στην Κωνσταντινούπολη, έχασε τη δουλειά του κατηγορούμενος ως γκιουλενιστής ενώ είναι ο άνθρωπος που μετέφερε τον Ερντογάν στις πιο κρίσιμες στιγμές.

Ο Γιουρτσεβέν απολύθηκε από την Turkish Airlines (THY) τον περασμένο Φεβρουάριο επειδή κατηγορήθηκε για σχέσεις με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν. Πηγή: tribune.gr

Σύμφωνα με το πρακτορείο Doğan, αλλά και το Turkey Purge, η απόλυση του Γιουρτσεβέν έγινε γνωστή επειδή έκανε αίτηση πρόσληψης σε άλλη αεροπορική εταιρεία!

Τον συνέδεσαν με τον Γκιουλέν, τον απόλυτο εχθρό του Ερντογάν και «εγκέφαλο», πάντα κατά τον Ερντογάν, του πραξικοπήματος γιατί είχε καταθέσεις στην τράπεζα Bank Asya, η οποία θεωρείται επίσης ότι έχει σχέσεις με τον Γκιουλέν.

Εκτός αυτών, κατηγορείται ότι είχε αφήσει τον αναμεταδότη του, το βράδυ του υποτιθέμενου πραξικοπήματος, ανοικτό, κάτι που θα επέτρεπε στον οποιονδήποτε να το εντοπίσει.

Οι αναμεταδότες είθισται να είναι ανοικτοί προκειμένου να εντοπίζεται το αεροπλάνο αλλά εκείνο το βράδυ ζητήθηκε να είναι κλειστοί για λόγους ασφαλείας.

Ο Γιουρτσεβέν, ο οποίος εργαζόταν επί 20 χρόνια στην Turkish Airlines είπε ότι κατέθεσε χρήματα στην Bank Asya για να πληρώσει για τα δίδακτρα του παιδιού του και ότι δεν είχε καμία σχέση με τον Γκιουλέν. Και παρότι δεν βρέθηκε να έχει σχέσεις με τον Γκουλέν απολύθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του πραξικοπήματος ο Ερντογάν είχε ρωτήσει τους δυο πιλότους αν ήταν μαζί του.

Οι πιλότοι του είχαν απαντήσει: «Είμαστε μαζί σου έως το τέλος. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να φτάσετε εσείς και η οικογένειά σας στον προορισμό σας. Θα πεθάνουμε μαζί σας αν χρειαστεί».

Τον έναν από τους δύο που θα έδινε τη ζωή του για εκείνον τον αντάμειψε με απόλυση και ανεργία. «Μεγάλος ηγέτης» ο ημίτρελος της Άγκυρας. Αυτός είναι ο περίφημος πιλότος:


Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top